vineri, 29 noiembrie 2013

Cuvant de bun venitDoamnelor si domnilor,
Bine ati venit la lucrarile celui de-al 5-lea Consiliu National al Reprezentantilor, forum-ul suprem de conducere al SCMD! Va transmit multumiri in numele Comitetului Director, al Biroului Operativ Central si al meu personal, ca presedinte fondator!
Ingaduiti-mi sa-mi exprim regretul sincer pentru acei membri ai CNR care nu au putut sa participe, fie din motive de ordin statutar, fie din motive personale legate de starea sanatatii sau de angajamente de serviciu.. Imi exprim totodata profundul regret pentru cei 67 de membri SCMD care ne-au parasit prematur anul acesta, datorita consecintelor inca prezente ale legislatiei genocidului, promulgata de regimul Basescu-Boc, avand in vedere, ca exemple de notorietate, caderea d-lui Col. Victor Ionascu, vicepresedinte SCMD, dupa diversiunea din octombrie trecut privind asa zisa respingere de catre FMI a ordonantelor de urgenta solicitate de noi si cazul d-lui General Mihail Popescu, una dintre primele victime ale valului final de "revizuiri". Considerand ca sunt in asentimentul dvs. va propun sa pastram un moment de reculegere pentru toti camarazii nostri decedati de la precedentul CNR pana astazi.

Doamnelor si domnilor membri CD, fondatori si presedinti de filiale,
Va rog sa transmiteti multumiri tuturor membrilor SCMD pe care ii coordonati nemijlocit, pentru intreaga activitate desfasurata onest, in interesul SCMD, al tuturor cadrelor militare active si in rezerva, ca si in interes national, deoarece, fara consecventa, determinarea si capacitatea lor de riposta, succesele, greu obtinute de noi in aceasta perioada, nu ar fi fost posibile.
Legat de acest ultim aspect, fie-mi ingaduit sa afirm ca, intr-o tara in care, se pare  ca nesimtirea si falsificarea adevarului au atins cote alarmante, fara existenta si lupta SCMD, totul s-ar fi oprit la decimarea noastra pe "cale naturala", prin implementarea prevederilor aberantelor Legi 119 si 263/2010, scoaterea rezervistilor in afara istoriei si lipsirea de viitor a militarilor si politistilor activi, cu data de 1 ian 2011, prin triumful operatiunii numita "Recalculare".
Fara actiunea hotarata a SCMD in Parlament, Justitie, si, mai ales, in strada, in mediile politice, in alegeri, in fruntea aliatilor care constituie masa organizata a Societatii Civile Romanesti, nu ar fi fost posibile urmatoarele:
·        Abolirea definitiva a "Recalcularii" si compromiterea Legii 119/2010, prin victoria obtinuta in recurs la ICCJ, din 7 ian 2011;
·        Revenirea in cuantum a "ajutoarelor sociale" ale tuturor rezervistilor la nivelul pensiilor militare din 2010, pe intregul an 2011. O revenire care s-a facut insa, din pacate, fara modificari ale legislatiei, prin, ca sa-l citez pe dl. Gl. Nastase Constantin, "transfer de fonduri fara acte justificative".
·        Inventarea nesimtitei "Revizuiri", in scop de contracarare, prin OUG 1/2011, care, introducand discriminarea intre rezervisti, a oferit castiguri unora dintre "beneficiari", de la un leu la cateva zeci de mii de lei noi, facand sa paleasca de invidie amintirea asa ziselor "pensii nesimtite de 20 milioane". Totul in detrimentul a zeci de mii dintre noi, carora nu le-au mai fost micsorate pensiile cu 2/3, ca in ianuarie 2011 ci "numai" cu 1/3 sau cu 50%, cu incepere de la 1 ian. 2012. Credinciosi principiilor noastre privind solidaritatea de breasla, ne vom stradui sa-i salvam pe "norocosi" de consecintele prevederilor noii Legi a pensiilor militare de stat, asa cum i-am salvat pe toti si de consecintele celui de-al doilea val al "Revizuirii", aplicat anul acesta in ianuarie-iulie.
·        Obtinerea renuntarii la taierea salariilor activilor cu 25-49% aplicata in iunie-oct. 2010 si cresterea substantiala a acestora ca si, din pacate, doar a unora dintre "pensiile" revizuite, prin aplicarea aleatorie a hotararilor de Guvern si anexelor vizand grupele de munca.
·        Recuperarea in februarie 2012 a calatoriilor gratuite pe CFR, in conditiile in care aliatii nostri CFR-isti le solicita inca pe ale lor.
·        Interventia USL, prin Guvernul Ponta 1, pentru recuperarea banilor abuziv luati din pensii pentru CASS.
·        "Memorandumul" sau "aministia fiscala" din 2012, traduse prin Legea 112, prin care, cei cu cuantumurile diminuate prin "Revizuire" au fost scutiti de restituirea retroactiva a sumelor primite si considerate necuvenite pe intreg anul 2011.
·        Victoria fara drept de apel a USL in alegerile partiale, locale, generale si, atat cu prag cat si fara prag, la Referendum-ul din 2012, victorii, din pacate partial exploatate sau deloc de catre conducerile celor trei, apoi patru partide  componente.
·        Realizarea in 2012 si recuperarea in ian. 2013 a proiectului Legii pensiilor militare de stat si asumarea sa de catre Guvern prin incredintarea spre rezolvare ministrului Apararii, dl. Mircea Dusa.
·        Scoaterea in domeniul public, ca tema de dezbatere, a discriminarii rezervistilor, a pierderii retroactive a drepturilor castigate si a neconformitatii statutelor militarilor si politistilor cu noile realitati si calitatea Romaniei de stat membru NATO.
·        Contracararea ofensivei mediatice, psihologice si imagologice, a denigrarii rezervistilor, in scopul transformarii lor in victime ale urii oarbe a populatiei prin transformarea SCMD, incepand cu Adunarea populara din Piata Eroilor din 7 oct. 2011, in etalon al luptei sindicale si forta organizatorica, de coagulare a societatii civile romanesti, in cadrul CNSC.
·        Stoparea manipularii opiniei publice romanesti prin recurgere la "scuza" FMI, indicat drept principalul vinovat de promulgarea legilor genocidului si dezastrului national, prin intrarea in contact direct a SCMD, sprijinit de experti din CNSC (ca prof. Constantinescu Ionel) cu FMI.
·        Impunerea, prin SCMD, a rezervistilor romani, nu numai in atentia ci si in dialogul direct cu reprezentanti ai Pentagonului, Departamentului de Stat al SUA si staff-ului presedintelui Vladimir Putin, in 2012 si 2013.
·        Impunerea SCMD in atentia media din Romania, dar si a media europeana si nord americana, prin realizarea contactelor directe cu Washinton Post si Vocea Rusiei.
·        Afirmarea SCMD ca singura forta din Romania care a sustinut, prin adresare directa catre organizatiile romanilor americani si campanie de presa, candidatura lui Barack Obama la presedintia SUA. In plan mondial, SCMD a fost a treia entitate, in chiar noaptea numararii voturilor, care l-a felicitat pe Obama pentru victorie.
·        Stoparea, in iunie 2013 a fazei finale a "Revizuirii" care prevedea scaderi catastrofale de cuantum, pentru toti cei 154.000 de rezervisti in viata la acea data si returnari de sume uriase ca "foloase necuvenite" pe 31 de luni din urma.
·        Revenirea, pentru victimele Legii 263/2010 si ale OUG 1/2011 la cuantumurile din decembrie 2010 si anularea pentru acestea, si numai pentru acestea, a "Revizuirii", prin Legea 241/2013.
·        Declansarea, la cererea SCMD, a auditului asupra Caselor Sectoriale de Pensii, operatiune care continua.
·        Obtinerea, tot prin Legea 241/2013, in termen de 3 ani, a dreptului de recuperare a sumelor abuziv retinute, anterior datei de 1 oct 2013.
·        Obtinerea Plx 109/2012 privind abrogarea Cap IV/Legea 329/2009 si deblocarea acestui proiect in 2013.
·        Trecerea PLx 109/2012 de Senat si stoparea ulterioara a votarii sale negative in Camera. Intoarcerea proiectului la comisiile de munca si buget finante din Camera si convingerea acestor comisii, cu sprijinul oferit de juristii UNPR din administratia publica si de presedintele Comisiei de aparare din Camera, de necesitatea si lipsa de consecinte financiare a avizarii pozitive.
·        Definitivarea proiectului Legii pensiilor militare de stat si luarea in calcul a sa, in noul buget pe 2014, actiune in cadrul careia SCMD a conlucrat perfect cu Federatia Sindicatelor Politistilor activi.
·        Elaborarea de catre noul ministru al Apararii, Mircea Dusa, a proiectului ordinului privind accesul sindicatului in Cercurile militare si alte cladiri cu destinatie specifica ale MApN, proiectul aflandu-se actualmente la comisia de avizare.
·        Semnalarea discriminarii catastrofale la care au fost supusi cei trecuti in rezerva dupa 1 ian 2011, luarea in calcul a remedierii situatiei lor prin noua Lege a pensiilor militare de stat si castigarea in justitie a drepturilor restante pentru circa 100 de astfel de membri ai SCMD, reprezentati in instante de Departamentul Juridic al SCMD, in mod deosebit de d-na Col Caloian Monica.
·        Sprijinirea incadrarii in munca a circa 70 de persoane, membri SCMD si de familie, pe functii variind de la agent de paza la consilieri prezidentiali, in perioada interimatului lui Crin Antonescu.
·        Consilierea a mii de rezervisti si cadre active in prag de pensie sau militari angajati, in probleme legate de drepturile, oportunitatile pe care le au sau caile de atac in justitie. De asemenea, a sute de civili care ni s-au adresat in privinta recalcularii pensiilor lor, pe baza Deciziei nr. 19 a ICCJ pe 2011.
Acelora care nu recunosc aceste realizari ale SCMD sau si le atribuie, nu pot sa le transmit decat intreaga mea compasiune pentru desprinderea lor de realitate, datorita fie bolilor varstei, fie lipsei de dotare initiala, sau pentru deficientele lor de comportament si caracter.
Concluzionand, consider ca, in stadiul la care am ajuns, ni se potriveste perfect indemnul lui Timotei Cipariu la realizarea Unirii celei Mici: "Am inceput, domnilor, ... abia am inceput. ramane sa continuam si sa terminam!". Si la acest indemn  trebuie sa raspundem astazi, in cadrul lucrarilor CNR. In ceea ce ma priveste, stimati camarazi, imi iau ingaduinta sa va asigur de intregul meu sprijin, si sa va urez spor la lucru, in interesul sindicatului, al tuturor cadrelor militare in rezerva, retragere sau active, ca si in interes national.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU