luni, 17 februarie 2014

INDEMN spre citirea si analiza atenta a documentelor programatice ale SCMD

IN ATENTIA TUTUROR MEMBRILOR SCMD
Stimati camarazi,
Consiliul National al Reprezentantilor  (CNR) din  2013 a adoptat, tinand cont de complexitatea anuntata a anului 2014, o serie de hotarari si documente importante, inclusiv Strategia SCMD, vizand obtinerea legilor, hotararilor, ordinelor ministeriale,  in chestiunile care constituie, pentru moment, obiectivele noastre centrale.
Au fost votate in unanimitate, dandu-se practic mana libera sau "carte alba" conducerii SCMD, pe perioada dintre CNR-uri, sa procedeze in camp tactic cum crede de cuviinta, in functie de permanentele schimbari din spectrul politic intern si international, pentru atingerea acestor obiective.
Din considerente de protectie, lesne de inteles, strategia nu a fost data publicitatii, pentru a nu putea fi contracarata, vicepresedintii cu responsabilitati teritoriale parasind CNR cu cate un exemplar stampilat si semnat de presedinte.
Datoria presedintilor de filiale participanti sau a inlocuitorilor lor, daca tot au fost prezenti si au votat, era aceea de a informa filialele, prin viu grai, asupra celor hotarate, iar daca n-au inteles, au, pentru clarificare, exemplarul existent la vicepresedintele responsabil de zona.
Drept urmare, ultima sedinta a Comitetului Director (CD) nu a facut decat sa dezbata si sa hotarasca, prin vot majoritar, traducerea in practica a Strategiei stabilita la CNR, in scopul aparitiei legilor care ne intereseaza, in luna martie a.c., datorita gestului previzibil al separarii USL pe doua liste electorale. Tactica a dat deja roade, deoarece avem semnale ca vom relua negocierile.
In aceste conditii, nu inteleg urmatoarele:

  • Cum este posibil sa participi la dezbateri, sa votezi "pentru", iar odata intors acasa, sa-ti dezinformezi colegii sau sa te sucesti la 180 grade, punand incapacitatea proprie de intelegere, interese personale sau de grup de influenta, deasupra intereselor SCMD?
  • Cum de este posibil, ca membru CD, sa refuzi prin vot, filmarea si transmiterea sedintelor CD, dar sa te pretezi la inregistrari ilegale si penale, pe care sa le manipulezi in scop de dezinformare?
  • Cum este posibil sa votezi la CNR si sa votezi si la CD si, pentru ca interesul tau personal sau lipsa capacitatii proprii de intelegere se opun  votului majoritar, sa ataci si hotararea CNR si Decizia CD, construind imaginea de opozitie si sectarism, exact in perioada cand insasi existenta SCMD este amenintata in justitie de servilii trecutului regim?
  • In ce structura democratica, civila sau, cu atat mai mult, militara, este permisa si nesanctionata declaratia ca "eu si ai mei nu vom face, sau vom face altfel"?
  • In ce structura democratica, civila sau, cu atat mai mult militara, iti este permis sa te amesteci in treburile altui departament, in probleme in care nu ai competenta, sa treci peste Biroul Operativ Central, peste presedinte,  si sa pui in pericol contacte si relatii cu truda stabilite in favoarea institutiei intregi?
Pentru astfel de atitudini contrare intereselor generale, exista sanctiuni si CNR a stabilit, iar CD a explicitat ca acestea pot fi, conform Statutului si Hotararilor CNR:
·         avertismentul;
·         punerea in discutia Comisiei de disciplina a SCMD;
·         suspendarea din sindicat;
·         excluderea din sindicat.
Considerand ca este vorba doar de neintelegere, lipsa de comunicare si manipulare prin zvonistica, lansam un avertisment general membrilor SCMD cu astfel de preocupari, spre cunoasterea si insusirea prin modalitatile aratate a documentelor votate la CNR.
In organele de conducere ale SCMD nu pot exista exprimari de genul "Ai votat cu ala, impotriva lui ala" pentru ca nu se poate pune o alta problema decat interesul general al SCMD, obtinerea prin mijloace legale a obiectivelor interesului gneral si excluderea cu desavarsire a intereselor personale sau de gasca, iar, pe viitor, inclusiv a celor care sunt incapabili sa inteleaga si sa se conformeze.
In concluzie CD nu cheama pe nimeni sa-si dea "acordul" pentru vreo noua strategie, ci la sprijin pentru transpunerea in practica a Strategiei votate in unanimitate la CNR.
Redactarea acestui "Indemn" este o decizie pe care a luat-o ieri Biroul Operativ Central, in numele caruia semnez. In nume personal, fac apel la ratiune in interesul unitatii si la redesteptarea calitatii de militar, pe care unii dintre noi au cam uitat-o. Noi trebuie sa ne atingem obiectivele intr-o mare de adversari si adversitati, nefacandu-ne publice intentiile, adica pastrand secretul operatiunilor. Iesitul cu fundul la drum si avertizarea inamicului in genul "Domnule conte, da-te un pic mai asa ca o sa te lovesc din dreapta!" neexistand in realitate, decat in romanele si scenariile proaste despre Evul Mediu. Consider ca principala datorie a presedintilor si BO de filiale este, conform Statutului, gestionarea acestora cu inteligenta si abilitate, atragerea in filiale a cat mai multor membri, nu atacarea permanenta si irationala a conducerii SCMD, spre delicilul adversarilor si innamolirea tuturor obiectivelor de interes general!
17.02.2014
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
PRESEDINTELE SCMD